2100 STARTER PACK

Starter Pack

Netwerk 2100 bouwt de beweging van huidige en aspirant bestuurders die samen strijden voor het sturen op brede welvaart binnen de bestuurskamer in Nederland en daarbuiten! Om de beweging zo groot mogelijk te maken, hebben we een online starter pack ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil gaan met het sturen op impact voor 2100. In dit startpakket nemen we je mee in de mindset, de tools en de acties die we moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat wij bouwen aan een impact economie waarin werk, innovatie en ondernemerschap bijdraagt aan het oplossen van onze maatschappelijke uitdagingen en het creëren van brede welvaart voor iedereen.

Wie zijn de mensen die jou voor zijn gegaan en voor wie doen we dit? Kijk eerst deze video, want impact maken we samen. 

 

Bouwen aan de 22e eeuw

Deel 1: de Noodzaak

We worden geconfronteerd met een giftige cocktail aan maatschappelijke uitdagingen. De gevolgen van het eindeloos afwentelen van kosten op de maatschappij worden steeds voelbaarder en groter.In de video neemt Werner je mee in de key topics en vraagt aandacht voor de uitdagingen van de huidige markteconomie en waarom de huidige aanpak niet meer werkt. Vervolgens wordt toegelicht welke koers wel impact gaat hebben, namelijk de impact economie.


Video’s

Video 2 – De Noodzaak

Video 3 – Over 2100

Deel 2: Impact Economie in vogelvlucht

Een centraal element van Netwerk 2100 is het manifest. Deze module richt zich op twee belangrijke elementen uit het manifest: sturen op impact met de maatschappelijke jaarrekening en het gebruiken van echte prijzen. Experts Adrian de Groot Ruiz en Michel Scholte lichten toe welke instrumenten we hiervoor kunnen gebruiken, wat de voordelen daarvan zijn en wat het effect is voor bedrijven en organisaties. De must reads bieden je verdieping over het Impact-Weighted Accounts Framework en true pricing.

Video’s

Video 2 – Impact Accounting – Adrian de Groot Ruiz

Video 3 – True Pricing – Michel Scholte

De andere modules ook bekijken en aan de slag?

Teken nu het manifest ‘Ondernemen voor 2100’ en ontvang de andere video’s in jouw inbox!

CONTACT US

CONTACT US
Subscribe

Info

  • E-mail: info@impacteconomyfoundation.org
  • RSIN: 860162710
  • Click here to read the IEF Policy Plan (Dutch)

The Impact Economy Foundation is a Public Benefit Organisation (Dutch: Algemeen Nut Beogende InstellingANBI) and complies with the ANBI Conditions.